Door het gebruik van sprekende kleuren en contrasten, wordt de innerlijke wereld van het geportretteerde personage tot leven gebracht. Elke penseelstreek is doordrenkt van betekenis, elke kleurkeuze is zorgvuldig overwogen. Het portret wordt een venster naar de ziel, waarin de complexiteit van menselijke emoties en ervaringen wordt vastgelegd. Het is een visuele vertaling van innerlijke gevoelens, een uitnodiging om dieper te kijken en te reflecteren.

uit 2010 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

November rain

2023

Soms is het nodig om een ​​pauze te nemen, de tijd te nemen om volledig los te komen.

Moving to Atlantis

2020

Een groen getint portret van een meisje in de kleur van water. Haar ogen doen je wegdromen, verlangen naar verre oorden, ongekende werelden. Zet je maskers af en drijf met haar naar Atlantis...

Lovely Lucy

2021

Lovely Lucy is een portret van een jong meisje. Paars fluweel in haar haar en een vleugje citrus op haar huid. Frisse en warme kleuren mengen zich in een vrolijk schilderij. Onmiddellijk geluk. Het werk is gespannen op een houten en aluminium frame.

Hello sunshine !

2020

Een vrolijk kleurrijk portretje. Geschilderd tijdens de strenge maatregelen van de coronacrisis. Een lichtpuntje in de duisternis. Verlangen naar goede tijden, zon en vrijheid.

Guinevere

2020

Dit schilderij heeft een zeer beperkt kleurenpalet. Enkel rood, groen en wit. De kleuren versterken de expressie van het gezicht, het verhaal, het hele plaatje. Een schilderij van een tienermeisje. De groene en rode kleuren nemen je mee terug naar de middeleeuwen.

Lockdown madness

2020

Geschilderd tijdens Coved19 - lockdown. Quarantainekunst, drukt de emoties uit tijdens bepaalde momenten. Een schilderij van een klein kind, lopend, rennend. Grote blauwe ogen, gemengde kleuren van roze, blauw, groen, perzik en bruin. De achtergrond is een beetje een chaos, die lijkt op de Lockdown-periode.  

Absolution.

2019

Absolution. Een schilderij van een kleine jongen, in groene tinten. Een stil protest. Absolution is voor alle kinderen, ze zullen een zeer moeilijke taak hebben om onze planeet te redden en te beschermen. De kunstenaar schilderde de handen gevouwen. De jongen met een groenblauw poloshirt, verdwijnend in de bank, heel subtiel uitgestald. Blond haar, grote mooie ogen, dit alles in een groene omgeving.

Secrets

2019

In een blauwe jurk gehuld, met satijnen patronen zo fijn, Staart ze dromerig uit het venster, haar blik vol schijn. Dwalend door de eindeloze gangen van het kasteel, Waar geschiedenis en verhalen een betoverend geheel.   De kamers zijn gevuld met pracht en praal, Decoraties en meubels, een lust voor het oog, allemaal. Een mysterieus gevoel hangt in de lucht, Nostalgie en geheimen, in elke hoek een zucht.   Het kunstwerk nodigt uit tot ontdekking en speurtocht, Verhalen en geheimen die het kasteel verborgen houdt. Een uitnodiging om te dwalen door de tijd, En de betovering van het kasteel te beleven, wijd en zijd.
  Het schilderij heeft beschilderde zijkanten. Dit geeft het kunstwerk een mooie afwerking en zorgt ervoor dat het er vanuit elke hoek goed uitziet. Het linnen doek is gespannen op een houten frame met aluminium, deze voorkomt het kromtrekken van het frame. Daarnaast is het schilderij hang-klaar gemaakt. Dit betekent dat je het schilderij gemakkelijk aan de muur kunt hangen zonder extra bevestigingsmaterialen te hoeven gebruiken. Het is tevens gemakkelijk van hoogte verstelbaar.

Aleppo

2018

Aleppo, de vluchtelingen van vandaag. Het is iets van alle tijden. Tijdens WOI vluchtten een miljoen Belgen naar Nederland. Toen de groten steden in Engeland werden gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, stuurden men de kinderen zonder hun ouders naar het platteland. Grenzen... , wat zou jij doen als het jou kinderen waren ?

Nebula’s Dance

2017

Tijdens het zoeken naar een andere titel voor dit schilderij kwam ik per toeval het muziekstuk van pianist Cyneburh tegen, wat op de een of andere manier perfect leek te passen bij het werk. Het Latijnse woord 'Nebula' betekent nevel of mist, waar nevels de geboorteplaatsen van sterren zijn. In de astronomie verwijst het naar gaswolken die ijzig kunnen zijn. Nebula is tevens een geslacht van vlinders, die op hun beurt symbool staan voor transformatie. Met een poëtische blik kunnen al deze elementen teruggevonden worden in dit blauw getinte portret. Hieruit is de nieuwe naam 'Nebula's Dance' ontstaan. Dit kunstwerk onthult het innerlijke portret van het denken en de belevingswereld, dat subtiel uitwaaiert naar de achtergrond en de volledig beschilderde zijkanten. Een duidelijke dynamiek is merkbaar. Aan de ene kant openbaart zich een oneindig draaiende cirkel, terwijl aan de andere kant vluchtige momenten ontsnappen als kostbare edelstenen naar diverse uithoeken. De aanwezigheid van de kleur blauw versterkt de emotionele weergave, als een zweem van melancholie in de mist. 

Het 3D linnen doek is gestretcht op een houten en aluminium kader. Klaar op op te hangen.

Little woman

2013

Little woman Aardse kleuren worden gebruikt om de kwetsbaarheid te tonen van een klein meisje dat een jonge vrouw wordt. Een close-up portret, in herfstkleuren. Blond gekruld haar, rode lippen. Een sneeuwwit lieflijk gezicht met lippen als een kersenbloesem. Alleen aan de voorkant geschilderd, zijkanten zijn wit gelaten. 

T-shirt

2013

T-shirt De kunstenaar laat ons een typische beeld zien van een peuter die speelt, lacht terwijl men hem uitkleedt voor het slapengaan. Zowel voor het portret als de achtergrond worden zachte kleuren gebruikt, lichtgrijze tinten. Het opvallende blauwe T-shirt ziet er, met een beetje fantasie, uit als een hoed van een kabouter uit een sprookje. De sprankelende ogen van het kind zijn verbluffend. Kinderen spelen, lachen ...

A ray of light

2012

Anna with pearls

2014

Anna with pearls De kleuren blauw en oranje zijn de belangrijkste kleuren van dit schilderij. Het oranje schijnt door het hele plaatje omdat het de gloed is van het innerlijke kind. Een portret van een klein meisje, een blauwe jurk en parels in de kleuren oranje, rood en wit. Het profiel wordt op een feloranje achtergrond geplaatst. Alle zijden zijn in dezelfde kleur geschilderd. 

The watchman

2014

The watchman.   Vreugde en verdriet verklappen doe ik niet. Zwijgen is mijn woord zwanzen doe ik voort.

Angel

2011

Angel Een hypnotiserende blik in de ochtendzon. Engel, nog niet helemaal klaar om te vliegen. Hier zijn felle kleuren gebruikt voor dit portret. Paars blauw, magenta roze, oranje en tinten wit, geel en blauw op de achtergrond. De kunstenares speelt met licht, aangezien de zon door haar haren schijnt, geeft het een warme oranje gloed op haar huid.

Rozelie

2010

Rozelie Een portret van een tienermeisje, in de ochtendzon, nog niet helemaal klaar wakker. Haar slaperige hoofd in contrast met flitsende kleuren. Deze Lolita bevindt zich in een heldere, kleurrijke omgeving. Op de achtergrond lichten de frisse tinten geel, oranje, groen en blauw op. De kleuren die van achter het raam komen, reflecteren in het haar van het tienermeisje. Haar ogen zijn groot en zwart met donkerblauwe tinten. Het felle licht schijnt over haar hele lichaam, armen en benen, het geeft haar deze rozerode huid. Ze hangt in een blauwe bank in haar gestreept boxershortje en paarse hemd.

Forever

2012

Forever

Bittersweet

2012

Bittersweet Een jong meisje dat graag haar moeder imiteert, met krulspelden in haar haar om zichzelf net zo mooi te maken als haar mama. Voor dit schilderij gebruikt de kunstenaar flitsende kleuren, op een minimalistische manier, om de uitdrukking groter te maken.

Pretty in pink

2010

Pretty in pink

Dressed in blue

2012

Dressed in blue Vrouw in 'blauwe' jurk achter een rood gordijn. Extra aandacht is besteed aan de structuur en combinatie van de kleuren. Een jurk met kant aan de mouwen, alle kleuren blauw, roze, groen, geel, rood, paars zijn vermengd in de top en rok van dit kledingstuk. Deze roodharige dame draagt ​​een halsketting en een paar oorbellen. Ze staat achter een rood gordijn, dat een reeks rode en roze tinten laat zien, gemengd met groen. Met dit werk behaalde de kunstenares de vierde plaats in de grote schilderwedstrijd van het tijdschrift Atelier juli / augustus 2018

The butterfly room

2011

The room. Het is een werk over de pauwenveren. Om je angst voor het verleden te overwinnen door in een spiegel te kijken en wat zie je? Het kan in een vlinder veranderen en gewoon wegvliegen ... De kunstenaar gebruikt kleuren als rood en blauw voor het meisje, die perfect bij elkaar passen. De kamer die je in de spiegel ziet, is een balzaal in een echt kasteel.