November rain

November rain

60 x 50 x 4 cm, © 2023, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Olieverf | Op doek

Een regenachtige dag in november, het is muisstil, enkel de regendruppels die zachtjes tikken op het raam zijn hoorbaar.  De regen geeft een gevoel van melancholie en nostalgie, terwijl de lichtblauwe ogen van een jonge vrouw een gevoel van diepte en mysterie toevoegen aan het beeld. Het lijkt alsof de vrouw een verhaal met zich meedraagt, een verhaal dat de kijker nieuwsgierig maakt en uitnodigt om te ontdekken wat er achter haar ogen schuilt.

De kunstenaar heeft met dit schilderij een gevoel van mysterie en tijdloosheid weten vast te leggen. Het personage lijkt als het ware uit een andere wereld te komen, een wereld waarin tijd en ruimte geen rol spelen. Haar aanwezigheid is betoverend en intrigerend.

Dit schilderij roept verschillende emoties op bij de toeschouwer. Het kan een gevoel van rust en sereniteit oproepen, maar ook een gevoel van verwondering en nieuwsgierigheid. Het is een kunstwerk dat de verbeelding prikkelt en de kijker uitnodigt om zijn eigen interpretatie te geven aan de betekenis ervan.

De compositie van het schilderij is ook opmerkelijk. De vrouw staat centraal in het beeld, omringd door een donkere achtergrond die haar nog meer doet opvallen. Dit creëert een gevoel van isolatie en eenzaamheid, maar tegelijkertijd ook van kracht en mysterie.

Al met al is dit portret een prachtig kunstwerk dat de kijker uitnodigt om zijn eigen verhaal en emoties te ontdekken. Het roept een gevoel van verwondering en intrige op en laat ons nadenken over de betekenis van tijd, ruimte en menselijke ervaring.

 

Het werk is geschilderd op linnen, met de zijkanten beschilderd in dezelfde  kleur als de achtergrond, klaar om op te hangen.