Helga schildert meestal figuratief. Een portret is voor haar meer dan gewoon een weergave van iemands gezicht. Zij gebruikt het menselijk lichaam om een bepaalde sfeer, emotie weer te geven. De soms indringende blikken trekken je mee het schilderij in en verwelkomen je om je eigen verhaal te maken.
Haar taferelen zijn zeer herkenbaar en toegankelijk.

portretten en figuren

(2010 - 2021)

Helga schildert meestal figuratief. Een portret is voor haar meer dan gewoon een weergave van iemands gezicht. Zij gebruikt het menselijk lichaam om een bepaalde sfeer, emotie weer te geven. De soms indringende blikken trekken je mee het schilderij in en verwelkomen je om je eigen verhaal te maken. Haar taferelen zijn zeer herkenbaar en toegankelijk.

Schilderijen met dieren als onderwerp

Dieren

(2009 - 2016)

Schilderijen met dieren als onderwerp

Het is alsof je een romantisch of een spannend boek leest.  De schilderijen zijn een glimp van een verhaal of zelfs een film, de details kun je zelf invullen.

 Elk schilderij wordt geleverd met een paar regels tekst om je fantasie te prikkelen.
 Vul het vervolg gerust zelf in.

Paperback novels

(2011 - 2012)

Het is alsof je een romantisch of een spannend boek leest. De schilderijen zijn een glimp van een verhaal of zelfs een film, de details kun je zelf invullen. Elk schilderij wordt geleverd met een paar regels tekst om je fantasie te prikkelen. Vul het vervolg gerust zelf in.

Een ontdekkingstocht door de donkere diepe oceanen. Buitengewone wezens die nog net niet ontdekt zijn, reusachtige zeesterren, duizend en één visjes, sprookjesachtige landschappen...

Een mix van disciplines, schilderijen, bas-reliëfs, beeldhouwwerken.

Magical creatures of unexplored waters

(2022)

Een ontdekkingstocht door de donkere diepe oceanen. Buitengewone wezens die nog net niet ontdekt zijn, reusachtige zeesterren, duizend en één visjes, sprookjesachtige landschappen... Een mix van disciplines, schilderijen, bas-reliëfs, beeldhouwwerken.

De kunstenaar neemt je mee naar je diepste verleden, je kindertijd.
Sommige gebeurtenissen of emoties zul je je niet meer herinneren. Toch is er soms niet veel nodig om een bepaald moment in je geheugen op te frissen.  Zo als bijvoorbeeld een bepaald liedje dat je mama altijd zong voor je ging slapen, of de geur van koffie die je tegemoet kwam telkens je bij oma op bezoek ging, noem maar op…
Als je zelf kinderen of kleinkinderen hebt kom je veel van die herkenbare situaties tegen.

Childhood memory

(2012 - 2022)

De kunstenaar neemt je mee naar je diepste verleden, je kindertijd. Sommige gebeurtenissen of emoties zul je je niet meer herinneren. Toch is er soms niet veel nodig om een bepaald moment in je geheugen op te frissen. Zo als bijvoorbeeld een bepaald liedje dat je mama altijd zong voor je ging slapen, of de geur van koffie die je tegemoet kwam telkens je bij oma op bezoek ging, noem maar op… Als je zelf kinderen of kleinkinderen hebt kom je veel van die herkenbare situaties tegen.

Indrukken van landschappen, mensen in hun omgeving

Landschap met/of zonder figuur

(2011 - 2013)

Indrukken van landschappen, mensen in hun omgeving

Abstracte schilderijen, laat je verbeelding de vrije loop.

Abstract

(2012)

Abstracte schilderijen, laat je verbeelding de vrije loop.

Tekeningen in houtskool, ... momentopnamen van emoties

Tekeningen

(2015)

Tekeningen in houtskool, ... momentopnamen van emoties

Beeldhouwkunst

Beeldhouwkunst

(2020 - 2023)

Beeldhouwkunst