Helga schildert meestal figuratief. Een portret is voor haar meer dan gewoon een weergave van iemands gezicht. Zij gebruikt het menselijk lichaam om een bepaalde sfeer, emotie weer te geven. De soms indringende blikken trekken je mee het schilderij in en verwelkomen je om je eigen verhaal te maken. Haar taferelen zijn zeer herkenbaar en toegankelijk.

uit 2010 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Moving to Atlantis

2020

Een groen getint portret van een meisje in de kleur van water. Haar ogen doen je wegdromen, verlangen naar verre oorden, ongekende werelden. Zet je maskers af en drijf met haar naar Atlantis...

Lovely Lucy

2021

Lovely Lucy is een portret van een jong meisje. Paars fluweel in haar haar en een vleugje citrus op haar huid. Frisse en warme kleuren mengen zich in een vrolijk schilderij. Onmiddellijk geluk. Het werk is gespannen op een houten en aluminium frame.

Hello sunshine !

2020

Een vrolijk kleurrijk portretje. Geschilderd tijdens de strenge maatregelen van de coronacrisis. Een lichtpuntje in de duisternis. Verlangen naar goede tijden, zon en vrijheid.

Guinevere

2020

Dit schilderij heeft een zeer beperkt kleurenpalet. Enkel rood, groen en wit. De kleuren versterken de expressie van het gezicht, het verhaal, het hele plaatje. Een schilderij van een tienermeisje. De groene en rode kleuren nemen je mee terug naar de middeleeuwen.

Lockdown madness

2020

Geschilderd tijdens Coved19 - lockdown. Quarantainekunst, drukt de emoties uit tijdens bepaalde momenten. Een schilderij van een klein kind, lopend, rennend. Grote blauwe ogen, gemengde kleuren van roze, blauw, groen, perzik en bruin. De achtergrond is een beetje een chaos, die lijkt op de Lockdown-periode.  

Absolution.

2019

Absolution. Een schilderij van een kleine jongen, in groene tinten. Een stil protest. Absolution is voor alle kinderen, ze zullen een zeer moeilijke taak hebben om onze planeet te redden en te beschermen. De kunstenaar schilderde de handen gevouwen. De jongen met een groenblauw poloshirt, verdwijnend in de bank, heel subtiel uitgestald. Blond haar, grote mooie ogen, dit alles in een groene omgeving.

Secrets

2019

Door de geschiedenis heen hebben huizen veel verhalen. Ook dit kasteel, met zijn eigen avonturen en drama's, geluk en verdriet. Het leven gaat altijd door. Een dromerig jong meisje / vrouw wordt hier geschilderd in een mix van 'Art Nouveau' en 'Pop Art'. De plaats waar ze poseert is een echt kasteel dat doet denken aan de tijd van het 'Impressionisme'. Er werden veel kleuren gebruikt om de jurk van het figuur af te maken, zeer gedetailleerd van ontwerp en kleur. Het blauwe bovendeel contrasteert in zijn eenvoud met de rest van haar kleed. Haar gezicht is ook bedekt met kleuren, wat het erg gedurfd maakt. Vooral het meisjesgezicht geeft dat art-nouveau-gevoel. Wat je ook ziet is dat ze zich in een lange gang aan de klink van de deur vasthoudt, zwijgend naar de geluiden luistert, en naast haar uit het raam kijkt. Het schilderij is aan alle kanten beschilderd, gespannen op houten en aluminium frame.

Aleppo

2018

Aleppo, de vluchtelingen van vandaag. Het is iets van alle tijden. Tijdens WOI vluchtten een miljoen Belgen naar Nederland. Toen de groten steden in Engeland werden gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, stuurden men de kinderen zonder hun ouders naar het platteland. Grenzen... , wat zou jij doen als het jou kinderen waren ?

Imprisonment of the mind

2017

Het portret op de voorgrond, het innerlijke portret van de geestelijke toestand op de achtergrond en loopt door op de zijkant. Het is moeilijk om uit te leggen en helemaal de bedoeling ook niet. Wat wel kan gezegd worden is dat er beweging is. Enerzijds een constante, eindeloos ronddraaiende cirkel, anderzijds zie je ontsnappingen naar verschillende hoeken. De kleur blauw is belangrijk om de emotionele weergave te benadrukken. 

Little woman

2013

Little womana Aardse kleuren worden gebruikt om de kwetsbaarheid te tonen van een klein meisje dat een jonge vrouw wordt. Een close-up portret, in herfstkleuren. Blond gekruld haar, rode lippen. Een sneeuwwit lieflijk gezicht met lippen als een kersenbloesem. Alleen aan de voorkant geschilderd, zijkanten zijn wit gelaten. 

T-shirt

2013

T-shirt De kunstenaar laat ons een typische beeld zien van een peuter die speelt, lacht terwijl men hem uitkleedt voor het slapengaan. Zowel voor het portret als de achtergrond worden zachte kleuren gebruikt, lichtgrijze tinten. Het opvallende blauwe T-shirt ziet er, met een beetje fantasie, uit als een hoed van een kabouter uit een sprookje. De sprankelende ogen van het kind zijn verbluffend. Kinderen spelen, lachen ...

A ray of light

2012

Anna with pearls

2014

Anna with pearls De kleuren blauw en oranje zijn de belangrijkste kleuren van dit schilderij. Het oranje schijnt door het hele plaatje omdat het de gloed is van het innerlijke kind. Een portret van een klein meisje, een blauwe jurk en parels in de kleuren oranje, rood en wit. Het profiel wordt op een feloranje achtergrond geplaatst. Alle zijden zijn in dezelfde kleur geschilderd. 

The watchman

2014

The watchman.   Vreugde en verdriet verklappen doe ik niet. Zwijgen is mijn woord zwanzen doe ik voort.

Angel

2011

Angel Een hypnotiserende blik in de ochtendzon. Engel, nog niet helemaal klaar om te vliegen. Hier zijn felle kleuren gebruikt voor dit portret. Paars blauw, magenta roze, oranje en tinten wit, geel en blauw op de achtergrond. De kunstenares speelt met licht, aangezien de zon door haar haren schijnt, geeft het een warme oranje gloed op haar huid.

Rozelie

2010

Rozelie Een portret van een tienermeisje, in de ochtendzon, nog niet helemaal klaar wakker. Haar slaperige hoofd in contrast met flitsende kleuren. Deze Lolita bevindt zich in een heldere, kleurrijke omgeving. Op de achtergrond lichten de frisse tinten geel, oranje, groen en blauw op. De kleuren die van achter het raam komen, reflecteren in het haar van het tienermeisje. Haar ogen zijn groot en zwart met donkerblauwe tinten. Het felle licht schijnt over haar hele lichaam, armen en benen, het geeft haar deze rozerode huid. Ze hangt in een blauwe bank in haar gestreept boxershortje en paarse hemd.

Forever

2012

Forever

Bittersweet

2012

Bittersweet Een jong meisje dat graag haar moeder imiteert, met krulspelden in haar haar om zichzelf net zo mooi te maken als haar mama. Voor dit schilderij gebruikt de kunstenaar flitsende kleuren, op een minimalistische manier, om de uitdrukking groter te maken.

Pretty in pink

2010

Pretty in pink

Dressed in blue

2012

Dressed in blue Vrouw in 'blauwe' jurk achter een rood gordijn. Extra aandacht is besteed aan de structuur en combinatie van de kleuren. Een jurk met kant aan de mouwen, alle kleuren blauw, roze, groen, geel, rood, paars zijn vermengd in de top en rok van dit kledingstuk. Deze roodharige dame draagt ​​een halsketting en een paar oorbellen. Ze staat achter een rood gordijn, dat een reeks rode en roze tinten laat zien, gemengd met groen. Met dit werk behaalde de kunstenares de vierde plaats in de grote schilderwedstrijd van het tijdschrift Atelier juli / augustus 2018

The butterfly room

2011

The room. Het is een werk over de pauwenveren. Om je angst voor het verleden te overwinnen door in een spiegel te kijken en wat zie je? Het kan in een vlinder veranderen en gewoon wegvliegen ... De kunstenaar gebruikt kleuren als rood en blauw voor het meisje, die perfect bij elkaar passen. De kamer die je in de spiegel ziet, is een balzaal in een echt kasteel.