• Het Belang van Limburg

  Helga Renders schildert poëtisch, breekbaar in een zeer apart kleurenpalet een meisje op wandel tussen poppies, maar ook een stier met nummer 0768 aan een touw in de wei , die plots verdwenen is, een herinnering die blijft, een prachtdier dat vereeuwigd wordt door de kunstenaar. Zo ook laat Helga haar dromerig werk 'once upon a time' zien, de kijker kan zijn fantasie de vrije loop geven, even in overweging nemen wat de toekomst brengt, wat was de inbreng van het verleden.


  www.hbvl.be/cnt/dmf20160405_02220054/global-art-opent-nieuwe-exporuimte-en-toont-kunstwerken
 • Atelier

  Atelier nr 195.

  Vierde plaats met het werk 'Dressed in blue'.

  Een ingetogen werk dat iets fotografisch heeft is van Helga Renders. Wij vielen vooral op de kleurenpracht van de jurk. Wat een feest om daar naar te kijken! Je blik verdwijnt erin en je wordt na een paar minuten weer wakker. En dan is ook nogg een gordijn met mooie kleuren en een gezicht. Maar die jurk, verleidelijk en prachtig.


  https://www.ateliermagazine.nl
 • Atelier

  Atelier magazine jaargang 33 nummer 197

  Eerste prijs.

  De eerste prijs gaat naar Helga Renders die een ontroerend schilderij van Moeder en kind, Forever, heeft gemaakt. Wat opvalt is dat er vreemde kleuren zijn gebruikt. Het groenige in de gezichten werkt vervreemdend, maar is wel heel mooi. De blauwgroene achtergrond geeft een mysterieuze diepte. Het verrrasende en ongewone, langwerpige formaat maken mede dat het de eerste prijs waard is.


 • Kunstmagazine

  ABC Hedendaagse Belgische en Nederlandse kunstenaars 2022


  www.kunstmagazine.net