Schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen 

 

Helga Renders is een veelzijdig kunstenaar die zowel de wereld van de schilderkunst als de beeldhouwkunst verkent. Haar creatieve palet weerspiegelt een gedurfde interactie met kleuren, waarbij ze speels en expressief omgaat met elke penseelstreek.

 

Geïnspireerd door haar eigen levenservaringen, weeft Helga een authentiek verhaal in haar kunstwerken. Elk werk is doordrenkt met persoonlijke gevoelens, waardoor de toeschouwer een intieme connectie voelt met de artistieke uitingen. Het is alsof haar penseel de taal van emoties spreekt, en elke creatie fungeert als een spiegel waarin mensen hun eigen verhalen en belevenissen ontdekken.

 

De missie van Helga Renders als kunstenaar is om mensen te beroeren en hen een goed gevoel te geven, zodat ze sterker in het leven kunnen staan. Mensen herkennen zichzelf  in haar kunstwerken en worden geïnspireerd om hun eigen doelen na te streven. Door middel van haar kleurrijke en expressieve werken brengt ze hoop en positiviteit over, zodat men zich gesterkt voelen om uitdagingen aan te gaan en hun leven voluit te leven.

 

Voor Helga is kunst niet alleen een visuele ervaring, maar een brug die mensen verbindt door middel van gedeelde emoties en verlangens. 

 

"Ik hou ervan om het realisme te vervormen met ongebruikelijke kleurencombinaties.  Een hint naar vertrouwdheid, maar het laat ruimte voor verbeelding."